Hästarna på Gården

Chadon

E. Don Primero UE. Chapman.
Den nya stjärnan som är på väg mot toppen. Åsa köpte honom som 4-åring och har nu utb honom upp till Intermediaire I, han har hunnit bli 9 år gammal.

Han har inte varit lätt att jobba med då han var hingst fram till 4-års ålder, han var jätte tuff och hade en attityd som hette duga. Åsas tränare Mattias Jansson lovade att det skulle bli bra, bara Åsa stod ut tills Chadon blev 7 år gammal... och mycket riktigt, då lugnade han ner sig och tog träningen och hanteringen mkt bättre.

Chadon har alltid varit lättlärd men då han har stora gångarter så har inte rörelserna varit lätt att "sätta dit", bytena har han haft svårast för medans piaffen lärde han sig på en dag.

Klicka här så kommer en film på Chadon:
http://www.youtube.com/watch?v=2i15KVYeMPg

Diva af Grillgården

Åsas andra häst som nu är 7 år gammal, men har haft föl tidigare så räknas som 6 åring i utb syfte. Åsa har själv ridit in  henne och sedan utb Diva vidare till  Mvs där hon jobbar vidare nu.

Diva är väldigt lugn och snäll att hantera men är inte så lätt att rida, vill oftast inte gå på tygeln och det vet ju vi alla ryttare att hästen måste gå på tygeln om man ska lyckas på tävlingsbanan. Hon kommer att bli en fantastisk dressyrhäst när alla bitarna sitter på plats. Just nu jobbar vi med bytena och att hon ska sitta i piruetter, vilket är både jobbigt och svårt.

Klicka här nedan för att se en liten filmsnutt på Diva:
http://www.youtube.com/watch?v=yiT45EqrGfA&feature=related

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.05 | 07:24

Hejsan. Jag är intresserad av Saracens örter. Vart ser jag priser? Öppettider?

Med vänlig hälsning, Maria Mård

...
16.02 | 21:58

Vad underbara ni är.

...
08.02 | 21:54
Om oss har mottagit 2
09.07 | 21:28
Hem har mottagit 6
Du gillar den här sidan