Hästar vi minns

Mimmi

Vår älskade Mimmi

Julias bästa lilla B-ponny Mimmi...

finns inte hos oss längre. Hon fick tyvärr fång på en (!!) hov vilket resulterade i att hon fick medicin och den medicinen slog ut hennes lever. Åsa och hennes familj kämpade med att den lilla ponnyn skulle kunna överleva, men det gick inte... Hon fick tyvärr avsluta sina dagar 17 år gammal.

Mimmi var en snäll och känslig ponny, du behövde inte använda hårda hjälper på henne utan hon svarade med en gång. I och med att hon var känslig så var hon även känslig på alla sätt, så när brorsan Hampus busade och kastade sten så blev Mimmi rädd och Julia ramlade av...

Gorfé


Min älskade Gorfé                                             4 December 2009har nu lämnat oss med stor sorg och saknad! Jag trodde inte att denna dag skulle komma, eller jag hoppades på att den inte skulle komma men det gjorde den. Idag, somnade Gorfé in för sista gången och vilar nu på vår äng här i Grängsjö. Min älskade Gorfé, mitt allt!! Tårarna trillar nerför min kind, jag önskar att han var här för alltid. Men nu är det inte så... Vi lever längre än våra hästar och det är vår skyldighet att avsluta deras liv då dom plågas eller har ont. Gorfé hade ont... Han har haft ont i flera år, men ändå kämpat och kämpat. En riktig hårding! Alla ni som kände honom visste att han inte vek undan utan gick bara på...
 Gorfé hade väldigt mycket humor, han retade gärna gallfeber på en. Men vi älskade honom i alla lägen. Lars kunde han reta till vansinne, han fick aldrig tag på honom i hagen.
Vi köpte Gorfé sommaren 1999, då var han 9 år och hade gått som hopphäst. På tre år lärde han sig från noll till Grand Prix och jag fick förmånen att starta Grand Prix på honom. Han var en otrolig häst!

Så nu är han på dom evigt gröna ängarna!
Var rädd om det du har, tänk på att du har det bara en kort stund.

Var glad åt livet min vän, den dag som gått kommer aldrig igen!

Kram på er!

Åsa

Ludde

Vår älskade Ludde

Vi köpte "Ludde" då Gorfé skadade sig, då jag förstod att jag behövde mer än en häst. Vi köpte honom som 9-åring hopphäst och tänkte skola om honom. Vi hann ha honom i 2 år och jag skolade honom till Int I, men sen skadade han sig i hagen och vi var tvungen att ta bort honom 19 april -07.

Pegaz

Vår älskade Pegaz

Var Julias nya c-ponny. Han blev 23 år gammal och var världens snällaste ponny. Han kommer från Polen, tror vi, och Julia fick honom av Djursholms ridskola. Han hade en senskada och kunde inte fortsätta som ridskolehäst.

Julia ägde honom i ungefär 3 år. Han var otroligt snäll att sköta och att rida, ni skulle sett hur sakta han kunde trava...  

klicka på denna länk så ser ni när Julia rider på Pegaz.

http://www.youtube.com/watch?v=T4vr4bd8L58&feature=youtube_gdata

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.05 | 07:24

Hejsan. Jag är intresserad av Saracens örter. Vart ser jag priser? Öppettider?

Med vänlig hälsning, Maria Mård

...
16.02 | 21:58

Vad underbara ni är.

...
08.02 | 21:54
Om oss har mottagit 2
09.07 | 21:28
Hem har mottagit 6
Du gillar den här sidan